Området

Cascina Baratano ligger på en åsrygg i Asti-provinsen i hjertet av Piemonte, med panoramautsikt over et bølgende vinlandskap, og med de snødekte Alpene som vakker innramming i det fjerne.

De nærmeste flyplassene er Torino (1 times kjøring), Genova (1 time og 10 minutter) og Milano-Malpensa (1 time og 40 minutter). Norwegian og SAS har daglige direkteflyvninger mellom Gardermoen og Milano-Malpensa i sommersesongen. Fra vingården er det en knapp time til Liguria-kysten med sol og bading på den italienske rivieraen, og tre timer til Nice.

Piemonte er et av Italias beste og mest kjente vindistrikter. Her produseres bl.a. toppvinene Barolo og Barbaresco (begge laget på nebbiolo-druen) og flere barbera-varianter, bl.a. Barbera d’Alba og Barbera d’Asti. Piemonte har også mange lokale druetyper som f.eks. freisa, dolcetto og grignolino (rødvin), og cortese, arneis og erbaluce (hvitvin). I tillegg produseres ypperlig musserende vin (spumante) og perlende vin (frizzante) av moscato bianco-druen, bl.a. Asti og Moscato d’Asti. Mange vinprodusenter i området tar imot besøkende og tilbyr vinsmaking, og det arrangeres flere mat- og vinfestivaler, bl.a. Barbera Fish-festivalen i Agliano Terme i oktober som kombinerer italiensk vin med norsk torsk. Bacalao og Barbera er en perfekt kombo!

Steder i  nærheten som kan anbefales et besøk er bl.a. den lille vinlandsbyen Barbaresco der man kan nyte et glass – nettopp: Barbaresco – i uterestauranten på torget eller beundre utsikten fra byens utkikkstårn, samt trøffel-byen Alba, med sine gågater og mange hyggelige butikker. Begge disse stedene er innenfor en halvtimes kjøretur, og for hardbarkede shoppere som ikke synes dette blir nok, så har man alltids storbyene Torino og Milano henholdsvis en og halvannen time unna. Vil man bare kose seg i nærområdet finnes det et lekkert spa bare 5 minutter unna gården. Flere sjarmerende spisesteder samt lokale markeder kan også anbefales.

For dem som foretrekker en aktiv ferie i tillegg til mat, vin og shopping, så finnes det mange gode alternativer. Landeveissykling er veldig populært,  og en fin måte og komme seg rundt på. Piemonte har 52 golfbaner og 48 alpinanlegg. Alpene ligger bare 2 timers kjøring unna, med mange turmuligheter sommer som vinter. Flere kjente vintersportsteder er innenfor rekkevidde for en dagstur, f.eks. Sestriere (2 timer), Val d’Aosta med bl.a. Champoluc, Cervinia og Cormayeur (2,5 timer), samt Chamonix (3 timer).